Skill deg ut i jungelen

Hvordan bygge din egen merkevare og være synlig for din målgruppe? Innholdsmarkedsføring kan hjelpe deg på veien til å nå flere kunder.

Konkurransen hardner til for å få oppmerksomheten din i sosiale medier og på nett. Hvordan skille seg ut i jungelen av innhold som legges ut hver dag på Facebook, Instagram, Snapchat, Twitter, Youtube, Google+, Pinterest og Linkedin?

Når du har fanget oppmerksomhet hva ønsker du at dem skal sitte igjen med? Hva skal handlingen være?

Innholdsmarkedsføring – en kjapp innføring

Kort fortalt er innholdsmarkedsføring, eller content marketing, å lage engasjerende og nyttig innhold og historier for folk, og aller viktigst, din målgruppe. Grunnen til at det har blitt mer fokus på dette er fordi at det kreves mer av deg og bedrifter for å nå ut til kunder i sosiale medier og på nett.

Bare tenk hvor mye innhold du scroller forbi. Og tenk igjen: Hvorfor stoppet jeg og så den ene videoen og ikke den andre? Hvorfor trykket jeg meg videre til den nettsiden og ikke den som var rett under? Hvorfor følger jeg de jeg følger i sosiale medier?

Flere ting spiller selvfølgelig inn, men i veldig mange tilfeller så besøker du nettsider og følger personer i sosiale medier fordi det interessant og relevant for deg.

Vi i Webcode har erfaring med å laget innhold som engasjerer og vises til dem du ønsker skal se det.

Vi produserer

  • Video
  • Tekst
  • Foto

Bygge merkevare og troverdighet

God innholdsmarkedsføring er å lage godt innhold som blir lagt merke til, både til rett tid og til rett person (da må også markedsføringen være god). Du bygger din merkevarer ved å dele historier og innhold som gjør at folk vil følge deg i sosiale medier og besøke din nettside igjen – og igjen. Du viser at du har kunnskap om hva du holder på med og selger.

Godt innhold bygger også din troverdighet, og vi liker å handle av folk som er troverdig. Nettsiden din blir mer relevant når den blir kontinuerlig oppdatert, som gjør at nye kunder oppsøker deg på nett, og kunder som allerede har besøkt din nettside kommer igjen.

Synlighet på nett

Godt innhold henger også sammen med å være synlig på nett. Når noen søker i Google etter varer og tjenester som du leverer, ønsker du å være synlig og bli sett. Gode tekster på nettsider, blir rangert høyere i søkemotorene (blant annet Google). Du må også tenke på om det skal være bilde til teksten, eller om dere skal ha en video som viser produktet dere har eller tjenesten dere leverer?

Du må spørre deg selv: Hva slags innhold klarer vi å lage selv og hva trenger vi hjelp til? Hva skal vi lage av innhold? Tekst? Bilde? Video?

Hvor skal vi publisere? Hva skal budskapet være? Hvorfor skal vi lage innholdet og presentere det?

Webcode kan hjelpe deg innhold som gir deg den effekten du ønsker.

Thomas Grønvold

Historieforteller

thomas@webcode.no

(+47)900 66 370

Vurderer du å lage en ny nettside? Eller ønsker du rådgivning innen digital markedsføring? Ta kontakt med oss for en uforpliktende prat!

Snarveier